oh fook.

ojajoj. Hela förmiddagen igrå körde vi kall rökdykning. Krypa en bana, hämta en docka osv med tuber och mask på + att de är igentejpat så de är helt svart. Sen var de lite andra övningar. Alltså, SHIT vad jobbigt.. Helt genomblöt, bytte t-shirt 3 ggr och kunde krama ur dom. Sen på eftermiddagen körde vi en varm övning. Satt i en container och kollade på hur ett brandförlopp går till och sen skulle vi få känna på lite värme inför dagens övningar.

Dagens övningar var jäkligt roliga. Men otroligt jobbiga. Springa in i en varm miljö med slang, kläder, tuber, mask osv är sådär lagom påfrästande. Sen fastnar slangen, man sliter och sliter, blir helt anfådd. Kolsvart, varmt. Man går vidare mot nästa våning. Jätterökigt och jättevarm. Så varmt så man inte kan stå upp. Där ligger en dock på 75kg som ska lyftas, släpas och dras med ut. De går inte o förså hur jobbigt de kan vara!

ååååhåhåhåhå.

Jag är ju skapligt dubbelbokad i helgen, eller tillomed trippelbokad. typiskt
Har lite ångets, måste blir klar med kortet typ jätte snart. Men wtf?
Ja ovafan blire med de då? och de? o de? dryyyyyygt

but but

Eeeeeeeueueeua?

Den senaste veckan har varit annorlunda. Startade brandmanutbildningen i måndags. Haft en massa teori. Massor att lära in. Sjukvård, rökdykarfysologi, HRL, brandteori, standard rutiner, såga motorsåg, pumpar, pillat på radioutrustning, syrgastuber + mask, koppling av slangar, kyrkor, brandposter + massa annar. En hel del med andra ord. De manligaste hittils måste ha varit att klippa bilar som vi gjorde igår. De va manligt :) Eftersom jag är den enda som har C kort så äre jag som får köra bilen också. Manligt? öh ja! :) Man är som ett litet barn.
Nästa vecka blir de i princip bara massa praktiska övningar. En hel del rökdykning, kall, varm, i övertänd kontainer osv. Man ska ha 56 timmar för att få arbeta med de. Alla säger att de är hur jobbigt som helst och svårt. Ska bli skoj o prova! Lär bli en hel del slangsprutande också ;)

Idag fick man inte sova ut heller. klockan ringde 05.15 jag hoppade in i duschen. När jag kom ut insåg jag att fan, jag har ju gått upp en timme för tidigt. Skulle vara på kursu kl 8. ååh typiskt. Vara bara o lägga sig igen. Hela dagen har jag suttit och lyssnat på en snubbe. Gått igenom hen hel drös med grejer. De är förresten ADR jag skall ta. De innebär förövrigt "European agreemen concerning the international carriage of dangerous goods by road" Alltså att man får köra farligt gods!
De blir en heldag i morgon också. Shit va jobbigt :S Men men, är väl bara tacka och ta emot. Är via jobbet jag tar. Behöver de i jobbet så behöver ju inte betala nått.

Annars är jag förkyld, vilket är jäkligt jobbigt. Snoret rinner som ett vattenfall... nästan iaf. :S

Tränat har jag gjort flera gånger i veckan, skönt som tusan. Första passet för veckan gick jäkligt segt. Berodde nog på den dåliga aktiviteten på tränandet dom senaste 2 veckorna. Men sen har de gått bra!

Jag satt nyss och funderade. Shit jag är fan bara 20år och de känns som om jag har hundra järn i elden eller nått. Jobbar massor, övertid hit och dit. Jour på bärgaren och nu kommer de komma jour som deltidsbrandman. Pluggat masas teori till CE kortet, som tur äre slut på de. Så nu ska de börjas övningsköras. Sen är man på kurser och utbildningar hit och dit. Gah. Har varit uppbokad varenda helg nu hur länge som helst. Förhoppningsvis lugnar de ner sig snart.

Jag saknar min bil typ massor :) Sen saknar jag snö typ ännu mer. Vill åka skoter! Sen saknar jag en annan grej väldigt mycket :)

typiskt.

Ja vem vet?

Intressant? Skit i o läs om de inte är de! huh! ;-)



life in a plate?

On the train. adam och skoghall hämta mig i örebro. Vi åkte till karlskoga och åt donken. Vidare mot Kd. Framme i Kd. Hem till skoghall. Dricka nån öl. Vidare mot score. bowla. Skoj! Mer öl. gott. Hem mot skoghall. Underlig sak utanför nöjes. Softa hos skoghall. Hanna kom. najs. softa mer. Sova.

Lördag. vakna. springa till mitt i city. äta wok. rätt gott. Springa stan. titta butiker. skoghall handla vantar. hem till skoghall. skjutsa skoghall på hockey. Hem till adam. drick öl. Möta upp hanna. gå mot skoghall. mys. öl. mintu. Sen kom skoghall. gå mot score, igen. boka bowling bana. Dricka öl, töla skit. Adam,linda och marie dyker upp. bowla. roligt. Mer öl. Snacka vid ett bord. Utslängda från score. hem mot skoghall. STOCK?! Sura folk. glada folk. Och vi. glada. lättroade. jätteroliga, ha ha ha. som de ska vara. minturace hos skoghall. öl. pepparkakor. Sova. mys. vakna. skoghall och jocke har handlat 40 cheesburgare på donken. typ jätte roligt. Mys. softa. säga hej då. åka hem :(

men :)))))

Skumt skrivet förresten, men fick bara lust.

Shit kvarteret skatan är så värt.

men hur ska de gå liksom, så jobbigt ju :( Åh...

Happy moment.

Ja idag är de ett litet happy moment. typ:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Om ni undrar så är de så att jag klarade CE teorin idag. SÅ JÄVLA SKÖNT! Vilken lättnade de var o se den gröna texten "godkänd". Klarade mig till och med med god marginal, typ 5 poäng över gränsen. Känns nästan som om jag har klarat hela kortet. Hehe. Ska köras några lektioner snart, sen nötas privat. Sen köras upp. Förhoppningsvis ska kortet vara klart om inte allt för lång tid! NAJS

Var på hälsokoll idag också. Kollade arbets-EKG, syn, hörsel, drogprov, socker och lite annat småkraffs. De är bara o inse att jag är frisk som en nötkäna, eller nått :P Hade väldigt bra hörsel. Roligt o höra när läkarna säger att man har bra kondition också. Tog ett jäkla tag innan jag kom upp i 180 i puls som man ska när man kollar EKG. :) Så på måndag börjar jag bli en fireman! ;)

Tittade förbi kupolen en sväng när jag åkte hem från falun. Titta på telefoner och jackor. Hittade eventuellet grejer jag ville ha. Men bara eventuellt som vanligt. Man är så kräsen. Fattig kommer man bli iaf :S

TREVLIGT!  :)  YES YES YES!

Najs, veryyyyy naaajs!

gaaaaaah

Galet vad de är mycket grejer som snurrar i mitt huvud nu. De händer massor i mitt liv känns de som. CE kort, teorin. MÅSTE KLARA. Sen skall de börjas köras, körskola. Har värsta pressen på mig känns de som. Måste klara, o de snart! Sen är de ADR kurs om 2 helger + en helg till (Så man får köra farligt gods). Hälsotest på Tisdag. Måndagen den 19e börjar deltidsbrandman utbildningen i 2 veckor. Sammtidigt snurrar de jobb i huvudet. Karlstad. Lägenhet, flytt? Jour? Jobb igen? Pengar? BIL?!? Helger? Tjej? gaaaaah
Samtidigt hur de ska bli sen. Ångest. Vad ska dom säga? Hur ska jag säga? när ska jag säga? Hur kommer de bli liksom? shit.... De är säkert nått mer också

Känns bara som om de är för mycket igentligen.
Nejfan de är lika bra och ta saker som dom kommer och inte oroa sig för mycket. Kan man säga iaf. hmmmmmmmmmmm

Hoppas de blir najs nästa helg iaf.
Skoghall du o jag ska iaf bowla o dricka nån öl, eller hur? :P


aisdi

Såhär gick de till

På med brandmankläder, och syrgastuber + vikter i fickorna. Man skulle ha 24kg extra mot vad man väger. Sen skulle man gå på löparband. 2 minut uppvärmning 6minuter i 8% lutning och 1 minut nervarvning. Bandet gick i 5 km/h. Ok tänkte jag, fan 6 minuter är väl ingenting?! Ojojoj vad fel jag hade. efter 3 minuter sprutade svetten, lär haft sjukt hög puls och benen började bli stela som fan. De var fan SJUKT jobbigt. Men de gick fint endå!

Nästa grej var så många situps som möjligt på 1 minut. De var nog minst jobbigt
Sen blev de så många armhävningar man orkar på 1 minut. Gick ut hårt som fan och pumpade på, tillslut orkade jag inga fler. Ja då var man rätt trött efter dom grejerna.
Nästa grej blev knäböj under 2 minuter med 75% av kroppsvikten. Kom upp i 40-45. Jag var så jävla trött så ni kan inte förså :)
Sen skulle man hänga i en stång så länge man orka. gled och tappade greppet efter 1 minut.
Slut på styrka, helt slut. Svårt o förså.

Sen var de på med alla kläder igen, på med syrgastuber och på med mask. Första gången jag andades i mask faktiskt, var lite annorlunda men gick bra! Sen skulle man krypa efter en slag. Att tillägga var att man inte såg nånting. Så man kröp en bana med hinder och små rör osv, var jobbigt och rätt svårt endå med all klumpig utrustning.

Sista momentet. Dom körde ut en bil och drog upp korgen på 25 meters höjd. Så skulle man klättra på stegen upp dit. Var faktiskt de lättaste momentet. Var lite orolig för att jag skulle vara höjdrädd som tusan men de var lungt. Är ju van vid brandbilen vi har på jobbet som är 25meter ;)

Nej de var fan najs. På Tisdag har jag hälsokoll och den 19e börjar förhoppningsvis utbildningen. Manligt? öh ja! :D

Otydliga grejer?

Haha, igår när jag körde lite lastbil åkte jag förbi ett par ungar som såg lite suspekta ut, dom stod där på trottoaren och väntade. När jag var jämnsides drar dom fram snöbollarna och kastar på lastbilen. Shit vilken glädje de spreds innom mig. Fick än o tänka tillbaka liksom. Lite senare såg jag mera ungar,  dom stod och försökte fånga snöflingor i munne.

I mogron skall jag till brandstationen i Avesta på 2 timmars test, typ kondition o stryka osv. Om de går bra så ska jag på läkar undersökning nästa vecka. Om de också går bra så kommer Kursu att börja en brandmanutbildning. Han ska alltså bli utbildad deltidsbrandman med lite tur. Shiit va frän :D PÄMP!

Snacka om otur att dom sökte folk till de jobbet just nu, hade passat mig perfekt om ett par månader!

Ooops, skrev nått jag bara tänkte förut. Men men. De togs nog bara positivt endå :) Naaaaajs

Helgen.. hade varit najs om, men nu blir de.... men nästa då?

De vore nått :)

Time will show

Rajtantajtan in värmeland i helgen. I fredags var de fest hemma hos shussleder, jocke och viktor. Najsnajs! Fast jag somnade en stund, typiskt. Men man är ju trött efter en veckas arbete! Najs avslut

Vid tiotiden på lördagen var de flytt som gällde. Bladh skulle flytta till en ny lägenhet. Jag och Nyman hjälpte till. Som tur är har bladh så mycket grejer eftersom han bara har bott i en liten etta. Efter flyttandet drog vi en pizza och sen drog jag och nyman in till Mitt i city o tänkte kika efter lite kläder. Som vanligt gick de åt skogen. Eller nyman hittade en riktigt najs shorta iaf. Senare fram emot kvällningen satt vi i bladhs nya lägenhet och softade. Kom lite mer folk och en rejäl förfest var ett faktum. Jäkligt trevlig.
Nöjes var nästa grej. Vet inte vad som hände. Men illa var de. Jobbigaste var att jackan hänger kvar där! :S
Sen blev de som de blev ;P

Jag har träningsverk i magen! haha.

Myyyys